Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

ROK + 2.ČTVRTLETKA...

středa 21. května 2014


Báře je rok a půl!!! Celý rok a půl a do téhle chvíle jsem asi vážně netušila, jak MOC ten čas letí.

Za poslední tři měsíce se naučila běhat, vylézat a slézat schody rychlostí blesku, stále odmítá pomocnou ruku a přes silnici jí tím pádem vždycky přenášíme...na hřišti sviští po klouzačkách, houpačkách... zjistila, že písek není vůbec špatná věc, stejně jako cizí kočárky, které běžně znárodňuje na hřištích za řevu holčičích majitelek.

Opakuje po nás jakékoli slovo, které vyřkneme (včetně slova ananas, meloun, bryndák atd...,které se zrovna lehce nevyslovují) Bára si našla svoje způsoby mluvy a intonace. Např. slovo šnek vyslovuje jako „iš“. Když zvoní kostelní zvony, nedělají „bim-bam“, ale „bam-bam“, pes nebude zřejmě nikdy pes, ale „phe“.

Skloňuje a vyslovuje s nevídanou něžností slůvko „mami“ a „tati“...a my tajeme dojetím.

Opakuje činnosti, které vidí na obrázcích v knížkách. Napodobuje běh, hopsání přes švihadlo, i když ho na vlastní oči nikdy neviděla, činnost sedět, ležet, malovat, psát atd...

Je neunavitelná v pronásledování koček a psů a nejradši je objímá kolem krku nebo jim přejíždí po ocase. Značka ideál!:)

Ráda se schovává pod deku a čeká, kdy na ni vybafnu.

Nejoblíbenějším jídlem se jeví polévky, hlavně masový vývar a všechno, kde je mrkev a hrášek, kterému říkáme kulihrášek. Taky uzobává hrozinky, sušené brusinky, dýňová a slunečnicová semínka, různé suché krekry, zázvorové sušenky a kromě předspánkového kakaa miluje kyselé okurky a jahody, které jsme museli vysadit kvůli vyrážce.

Spánek se krásně ustálil, odpoledne od 12 do 14 hodin si většinou užívám klidu, tikotu hodin a kafíčko. Večer po půl deváté si užíváme pro změnu víno a ráno v 6:00 si při Bářiném budíčku rozhodně neužíváme nic. Snad jen její srandovní štěbetání a myšlenkové pochody, které si dle důraznosti a Bářiného chování vysvětlujeme asi „tak-mě-už-vemte-z-té-postýlky-mami-ňami-hami-bzzz-pích-vstávejte-chci-si-hrát“ , načež naše odpovědi zní asi jako “ au-baru-do-očička-se-tatínkovi-nesahá-hají-ještě spi-nebacá se-au-nekopej-když-ležíš-ještě-chvilku-lež-jo?“ Hádejte, jak to každodenně dopadne....ano vstáváme a jdeme dělat hami-ňami!

Poprvé jí začal zajímat Večerníček, možná víc znělka, než samotné pohádky. Tanec značně vypilovala a zkoordinovala nohy-ruce.

Stále je podobou celá táta:) ve sklonech ke vztekání celá máma:(

Klubají se stoličky.

„Nočník? Co to je? Na tom sedět nebudu! Respektive sedět budu, ale tvořit nic nebudu. Jo, a není to vůbec špatný klobouk.“

Chápe pokyny jako „vyhoď to do koše“, „přines mi panenku“, bohužel nechce rozumět větám jako „nesbírej ty vajgly v parku“, „neběhej k té kašně“, „dej mi ruku, tady jezdí auta“, „nelez do těch schodů“, „počkej na mě“ atd.

Jsme nadšení, jaká je s ní teď legrace. Zároveň rozčarovaní, kolik práce a psychické odolnosti se musí použít při usměrňování takového malého své- a tvrdo-hlavého stvoření.

Žádné komentáře:

Okomentovat