Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

PIKNIK NA KRAVÍ HOŘE...

čtvrtek 29. května 2014

Zajímalo mě, proč se Kraví hora, která se místním hantecem řekne Monte Bú, jmenuje kraví. A zjistila jsem, že byla hora původně skalnatá a víceméně holá, pokrytá pouze travnatým porostem. Návrší pak sloužilo jako pastvina, na jejímž okraji vyvěral silný pramen vody....a protože se tu asi pásly krávy, tak je název jasný. To by ale nebyli moravané, aby takové návrší od 14.století nepo(zne)užili pro vinice.

Dnes v sobě Kraví hora ukrývá plavecký stadion, stálou výstavu léčivých rostlin, hvězdárnu s planetáriem, stopy středověkého vodovodu, protiletecké kryty z dob druhé světové války, nejstarší horniny na území ČR. Zajímavou květenu, dávno zapomenuté plány na výstavbu obřího univerzitního kampusu, basketbalové hřiště, otisky rozsáhlých cihelen, „provizorní“ domy německých okupačních jednotek, dávné hospůdky, pozůstatky třicetileté války, atd...

No, a my jsme se s holkama z Fitmami rozhodly vrýt se do novodobé historie Kraví hory a uspořádat tu předletní piknik. „Vrýváme“ se vlastně už od loňského dubna, protože tu poctivě cvičíme s kočárky s tou nejlepší cvičitelkou ČR (a bezesporu i za hranicemi naší domoviny), a pikniky s hromadou upečených dobrot si tím pádem zaručeně zasloužíme!

Klikněte na miniatury pro zvětšení


Protože nastává čas pikniků, tady je tak trochu (hodně) krásné piknikové inspirace...

1.Slunečnicová tabule
2. Co takhle piknik a pozorování hvězd?
3. Tak trochu svatební záležitost, ale piknik ve stejných pastelových barvách by neměl určitě chybu
4. Chci tam ležet a dívat se na filmové plátno a jíst popcorn a domácí nanuky a to hned!
5. Jablečný piknik
6. Venkovský piknik a sezení na balících slámy

Žádné komentáře:

Okomentovat